18 Aralık 2014

KAPALI PİZZA ( CALZONE)

lezzeti hala damağımda bu pizzanın. denemeyen pişman olur benden söylemesi :)




Hamuru için
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık su
yarım yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

pizza malzemeleri
sucuk, sosis, domates, biber, soğan, siyah zeytin, kaşar peyniri

üzerine sürmek için
ketçap

Dilediğiniz bir mayalı hamuru kullanabilirsiniz ben pide yaptığım hamurdan kullandım.
Maya ve 1 çay bardağı ılık suyu karıştırıyoruz şekeri ilave ediyoruz unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Bir kaseye ılık su koyuyoruz elimizi ara ara batırarak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar devam ediyoruz. Hamuru 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Pizza için malzemeleri doğruyoruz dilediğiniz şeylerden kullanabilirsiniz.
5-6 bezeye ayırıyoruz. Her bir bezeyi yuvarlak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamurun bir tarafına ketçap sıkıp elimizle yayıyoruz. Sucuk ve sosisi koyuyoruz üzerine domates biber soğan ve çekirdeksiz siyah zeytini koyuyoruz kaşar peyniri rendesini yayıp hamurun diğer tarafını üzerine kapatıyoruz kenarlarını üste doğru katlıyoruz. Diğer bezelerede aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz. Bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz. 170 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. malzemeleri küçük doğrarsanız çok güzel pişiyor. Afiyet olsun.







2 yorum:

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)