18 Aralık 2014

KAĞITTA PATATESLİ ET

akşam yemeği önerimiz olsun kağıtta patatesli et.
hem pratik hemde lezzetli. etler kağıtta pişince lokum gibi oluyor tavsiye ederim kesinlikle





300 gr az yağlı dana eti
2 adet patates

sosu için
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
kekik, kimyon, karabiber, pul biber


Eti küçük kuşbaşı doğruyoruz ve tavaya alıyoruz önce yüksek ateşte pişiriyoruz rengi dönünce ocağı kısıyoruz ve suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Patatesi küp küp doğruyoruz. Pişen etleri patatesler karıştırıyoruz. Küçük bir kaseye zeytinyağını alıyoruz. Üzerine salçayı ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz (kullandığım salça acı olduğu için az ekliyorum siz arttırabilirsiniz.). Bu sosu et ve patatesin üzerine döküp iyice harmanlıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ama kesmiyoruz ve yemeğimizi üzerine döküyoruz. Yağlı kağıdı üzerine kapatıyoruz kenarlarını içe katlıyoruz. 180 derecede 1 saate yakın pişiriyoruz. 45 dk dan sonra kontrol edebilirsiniz kenarını hafifçe açıp bıçakla patateslere bakabilirsiniz.
Afiyet olsun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)