2 Haziran 2014

KÖFTELİ KREP SARMA

hem görsellik var bu köftede hem lezzet hemde gayet pratik. daha ne olsun buyrun tarife :)



Krep malzemeleri;
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz

Köfte malzemeleri;
300 gr köftelik kıyma
1 küçük soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
3 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber, kimyon, tuz


Öncelikle krepleri hazırlıyoruz. Sütle unu karıştırıyoruz. İçine yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu da ilave edip iyice çırpıyoruz. Tavaya 1 damla yağ damlatıyoruz ve peçeteyle tavanın her yerine sürüyoruz. Krep hamurundan 1 kepçe döküyoruz ve tavayı sallayarak her yerine yayılmasını sağlıyoruz. Arkalı önlü pişiriyoruz. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz. (4 büyük krep oluyor)

Köftelik malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Krebimizi genişçe bir tabağa yayıyoruz. Krep boyutuna uygun şekilde köfteyi yuvarlıyoruz. Ortasına koyup rulo sarıyoruz. Dilimliyoruz ve kat yerine kürdan batırıp fırın tepsisine kesilen yeri yukarı gelecek şekilde sıralıyoruz. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi serpip eriyinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)