30 Aralık 2014

PİZZA

Tarifi anlatmama gerek yok sanırım bu tarifi deneyin bir daha hazır almayacaksınız diyorum sosundan mıdır nedir bilmem ama gerçekten lezzetliydi




Hamuru için;
4 su bardağı un
1 su bardağından biraz az süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağına yakın ılık su

Sosu için;
1 domates
Küçük bir soğanın yarısı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik, karabiber, pul biber
Üzerine dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz ben
Salam, sosis, sucuk, domates, biber, kaşar peyniri, siyah zeytin kullandım

Hamur için malzemeleri (su hariç) bir kaba alıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kapalı bir kapta yarım saat mayalandırıyoruz.

Diğer tarafta küçük bir tavaya domatesi soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz zeytinyağı ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru 4 bezeye ayırıyoruz (ben 2 tane pizza yaptım hamurun hepsini kullanmadım) hafif unlu zeminde hamuru açıyoruz çok güzel bir hamur oldu rahat açıldı. Yeterince açtıktan sonra Kenarlarını kırıyoruz. Kalın sevmiyorsanız kabarmaması için çatalla delebilirsiniz üzerine hazırladığımız sostan sürüyoruz. Üzerine pizzanın üzerine olan malzemeleri çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde yayıyoruz. Ben bir tanesine sostan sonra kaşar peyniri rendesi serperek diğer malzemeleri sıraladım iki türlüde güzel oluyor. 160 derecede pişiriyoruz. Hamuru kızarmaya başlayınca kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Eriyince çıkarıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.









2 yorum:

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)