2 Ekim 2014

FIRINDA PİRZOLA

bayramda yapabileceğiniz çok pratik bir tarifim var. tabiki mangallar yanacaktır ama apartmanlarda oturanlar evlerinde mangal yapamıyorsa pirzola yemeyecek mi? tabiki yiyecek işte tarifim...



500 gr kuzu pirzola
1 küçük soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Kekik
Karabiber
Kimyon


Bir kaseye soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Zeytin yağını ekleyip baharatları ilave ediyoruz. Pirzolaya bu karışımı ekleyip harmanlıyoruz. 2-3 saat dinlendiriyoruz. Fırın ızgarasına pirzolaları sıralıyoruz. Fırına koyuyoruz. Hemen altına alüminyum folyo serilmiş bir tepsi koyuyoruz (suyunun akması için). 200 derecede pişiriyoruz. bir tarafı kızarınca pirzolaları çeviriyoruz Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa en az 2-3 dakikayı ızgara konumunda pişirebilirsiniz, kızarması güzel oluyor:) Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)