26 Mayıs 2014

SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

garnitürlü pilavı hep yaparım ama bu sefer arpa şehriyeyle denemek istedim. karnımmı açtı yoksa bu pilavmı lezzetliydi bilmiyorum ama tadı hala damağımda diyebilirim. 



1 küçük havuç
Yarım patates
1 çay bardağı bezelye
1,5 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz


Havucu ve patatesi küçük küp şeklinde doğruyoruz ve zeytinyağıyla birlikte tavaya alıyoruz. Üzerine bezelyeyi de ekleyip kavurmaya başlıyoruz. 5 dakika kadar sonra arpa şehriyeyi ekliyoruz. Sebzeleri çok fazla kavurmayalım. Daha sonrada pişeceği için ezilmesinler.
Arpa şehriyenin rengi dönmeye başlayınca üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tavanın kapağını kapatıyoruz. Ocağı da kısıp pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer et veya tavuk suyunuz varsa daha lezzetli olacaktır.  hazır garnitürlede yapabilirsiniz. Afiyet olsun.




4 yorum:

  1. ımm ellerine sağlık canım.Arpa şehriyeli pilavları ayrı bir severim.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim bende çok seviyorum valla :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor akşamki menümde bunu da yapcam iyiki varsın minecim yaa hergün senden örnekler alıyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. Kadercim ben çok beğenmiştim bu pilavı umarım sizde beğenirsiniz kolay gelsin öpüyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)