21 Nisan 2014

BAYAT EKMEKLİ TOP

bayat ekmekleri atmayalım, ziyan etmeyelim bu şekilde değerlendirelim. ara ara bayat ekmekli tarifleri paylaşacağım takipte kalın :)


Yarım bayat ekmek
250 gr beyaz peynir
1 çay bardağından az süt
Pulbiber
Yumurta
Galeta unu

Kızartmak için
Sıvı yağ

Ekmekler dilimlenir ve sütle ıslanır. Sütü ekmeğe göre ayarlayın çok fazla ıslamayın hafif üzerinden gezdirin peyniride üzerine ufalayıp yoğurun top top şekil verin 1 yumurtayı çırpın ayrı bir tabağada galeta ununu hazırlayın hazırladığınız topları önce yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayıp kızartın. Fritözde yada bol yağda kızartırsanız her yeri eşit kızaracaktır
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)