22 Eylül 2014

KÖZLÜ YOĞURTLU ET SOTE

közlenmiş sebzeleri seviyorsanız bu tarif tam size göre içine et ve sarımsaklı yoğurt girince lezzetine lezzet katıyor benden söylemesi




250 gr kuşbaşı et
2 tane közlenmiş patlıcan
3 tane közlenmiş biber
2 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Kimyon karabiber, pulbiber
1 kase sarımsaklı yoğurt

Kuşbaşı etleri biraz küçültüyoruz. Suyunu salıpta tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra sıvı yağ ya da tereyağı ekleyip kavuruyoruz. Etler biraz kızarınca yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz ve soteliyoruz. Domatesi, baharatları ve salçayı ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Közlediğimiz patlıcanları ve biberleri demizleyip doğruyoruz. Et sotemize ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapıyoruz sade olarak da tüketebiliriz Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)