1 Mayıs 2014

TUZLU KURABİYE ( KANDİL SİMİDİ)



REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN.. CENAB-I ALLAH NİCE KANDİLLER GÖRMEMİZİ NASİP EYLESİN..dualarda buluşmak dileğiyle hayırlı kandiller...


bugün yapabileceğiniz nefis bir tarifimiz var beğeneceğinize inanıyorum. tarif lezizsofralardan :)




150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
Üstü için susam

Susam ve yumurta akı hariç tüm malzeme kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. 10 dk kadar dinlendirilir. Resimde görüldüğü gibi şekillendirilir. Bir tarafları önce yumurta akına sonrada susama batırılarak tepsiye susamlı tarafı üste gelecek şekilde yerleştirilir. 170 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

mahlep yerine mahlepli kabartma tozu kullanabilirsiniz.










2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok severim.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler çok güzel oldu gerçekten

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)