2 Nisan 2014

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlara alternatif... değişiklik seviyorsanız tam size göre. makarna canavarı çocuklarda çok sevecektir.



1 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kaynar su + tavuk ya da et suyu






Arpa şehriyelerin yarısı yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.
Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su, tavuk suyu ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
1/2 çay bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)