20 Mart 2014

LOKUM KEK ( KÜP KEK)

görüntüsü yeterli bu kekin :) inanın lezzetide dikkat çekecek...


3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakao

Üzeri için;
Hindistan cevizi

Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Kek için gerekli olan malzemeleri ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kek hamurunu döküyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz. (kare borcam kullandım)
Diğer bir tarafta sütü tencereye alıyoruz. Kakao ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Ocağı açıyoruz ve şeker eriyinceye kadar ocakta tutuyoruz. Kaynatmıyoruz.
Kürdan testiyle kekin piştiğini anlayınca fırından çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek ve sos soğuk olacak. Keki dilimliyoruz ve her kenarını sosa batırıyoruz. Tümünü sosa sokmayalım sadece kenarlarını batıralım. Daha sonra hindistan cevizine buluyoruz. Dilimlerin hepsini aynı şekilde yapıyoruz ve 1-2 saat dinlendiriyoruz. İkram etmeden bir gün önce de yapabilirsiniz buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)