26 Şubat 2014

KAHVALTILIK KARIŞIK OMLET

mayalı bir omlet tarifim var size. mayalanması için beklenmiyor fakat pişerken mayalanma oluyor sanırım, baksanıza sucuklar arasına koyulmuş gibi görünüyor :) hergün aynı şeyleri yemeyelim kahvaltı bile olsa farklılık lazım biz sadece haftasonları güzel bir kahvaltı yapıyoruz onun içinde 1-2 çeşit bu tür şeylerden mutlaka hazırlıyorum haftaiçi ise peynir zeytinle geçiştiriyoruz :(


3 yumurta
1 su bardağı un
Yarım paket instant maya
1 su bardağı süt
Tuz
1 su bardağı peynir
1 küçük fincan sıvı yağ
1/4 halka sucuk
1/2 su bardağı zeytin (isteğe bağlı)
Tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
Süt, un, maya ve yumurta iyice çırpılır. Sucuk dilimlenir ve hamura eklenir. Tuz, peynir, sıvı yağ ve baharatlar da ilave edilerek yapışkan bir hamur elde edilir. 1-2 damla sıvı yağ tavanın her yarına sürülür. Hamur dökülerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dk kadar pişirilir. Altını sık sık kontrole ederek kızarıp kızarmadığına bakın. Kızardığında tersini çevirin ve 10 dk kadar diğer yüzünün de kızarmasını bekletin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)