26 Şubat 2014

PATATESLİ DOLAMA BÖREK


4 yufka
4-5 tane patates
maydanoz
pulbiber
tuz
sıvı yağüzerinin sosu için;
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta

Öncelikle patatesleri haşlıyoruz (ben çabuk haşlansın diye soyup dilimleyerek kaynar suya koyuyorum zamandan tasarruf oluyor). Püre gibi ezdiğimiz ya da rendelediğimiz patatesi sıvı yağda biraz kavuruyoruz. Maydanozları ince ince doğrayıp birkaç kere karıştırıyoruz. Tuzunu ve pul biberini ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Yufkaları ortadan ikiye kesiyoruz. Böreği hazırlarken bu yarım yufkaları kullanmamız gerekiyor. Bir yarım yufkanın düz kenarı bize bakacak şekilde tezgaha seriyoruz. Patatesli içten yufkanın düz olan kısmına serpip, rulo seklinde sarıyoruz. Bütün yufkalar için aynı işlemi yaptıktan sonra, en içe gül böreği şeklini verip, diğerlerini onun etrafında sarıp tepsiyi (borcam kullandım) tamamlıyoruz. Üzerine yumurta ,sıvı yağ, süt ve yoğurtla sos yapıp döküyoruz.Son olarak çörek otu veya susamla süslüyoruz. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)