27 Şubat 2014

FIRINDA KARNABAHAR

normalde karnabaha bizim eve girmez. eşim sebze yemediği için bu tür yemekleri sadece kendim için yapıyorum diyette olduğum zamanlarda karnabaharı sık pişiriyordum bu tarifte ozamanlardan kalma ama üzerine bol kaşar peyniri koyduğum içinmi bilmiyorum ama tadı hala damağımda. kesinlikle bol peynir kullanın tadına doyamayacaksınız eminim :)


1 küçük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
Kaşar peynir rendesi
Tuz, pulbiber

Karnabaharları çiçek çiçek koparılarak tuzlu suda haşlanır. Derince bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzeme karıştırılır. Haşlanan karnabaharlar hazırlanmış olan sosa batırılıp yağlanmış borcama dizilir ( harç artarsa üzerine dökebilirsiniz) Üzerine 1-2 parça katı yağ koyup (ben yağ kullanmadım) 200 derecede 20 dakika kadar fırında pişirilir. Daha sonra kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür. Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…


not:nefisyemektariflerine bu tarifi gönderdiğimde ekşi oldu gibi yorumlar almıştım haşlanan karnabaharı sıcak olarak yoğurtlu karışıma eklerken dikkat edelim kesilme olmasın. eğer ev yoğurdu kullanırsak ta ekşime olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)