23 Şubat 2014

ELMALI ŞERBETLİ KURABİYE



Malzemeler
2 yumurta
1 paket (250 gr) margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi

İçi için:
3 iri boy elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz veya fındık içi

Dışı için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hindistan cevizi
Elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Bu arada eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri karıştırın. İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dk. dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin. Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup kapatın. Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190 C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın. 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistan cevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın.
Tarifin aslı portakalağacına aittir. Ben şerbetinde ve iç malzemesinde değişiklikler yaptım malzemeler tam geldi o şekilde de paylaşıyorum. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)