7 Ağustos 2014

PEYNİRLİ YAĞLI BAZLAMA

hem kaşar peynirli hemde tereyağlı miss gibi sıcak sıcak bu bazlamaya kim hayır diyebilir? kahvaltıya yapmaya ne dersiniz?




4 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya veya instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tereyağı

Una mayayı, tuzu ve şekeri ekliyoruz azar azar su ilave ederek yoğuruyoruz. Elimizi suya batırarak yoğurursak kıvamını daha kolay bulabiliriz. Hamurumuzu mayalanması için dinlendiriyoruz. Mayalanan hamurumuzu unlu bir zeminde bezelere ayırıyoruz ve bezeleri unluyoruz, bir kenara ayırıyoruz. Bezeleri sırayla açıyoruz pasta tabağından küçük olacak şekilde, ortasına kaşar peyniri rendesinden koyuyoruz ve kenarlarını ortaya getirip kapatıyoruz. Bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz. Kaşar peyniri koyup kenara aldığımız bezeleri tekrar açıyoruz. Kat yeri alta gelecek şekilde tezgaha koyduğumuz bezeleri unlayarak açabildiğimiz kadar ince açıyoruz ve saçta veya teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz en son aşamada iki tarafına da tereyağı sürüyoruz ve afiyetle yiyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)