11 Temmuz 2014

TAVADA SODALI BÖREK

biliyorsunuz soda böreklere daha lezzetli hale getiriyor. hem daha fazla kabarmasını sağlıyor hem de su böreği tadı veriyor. sahura, kahvaltıya veya iftara yemeklerin yanına yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarifim var



3 tane yufka
1 çay bardağı soda
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta

İç malzeme için;
beyaz peynir, kaşar peyniri
maydanoz


Bir kasede sodayı, sütü, sıvı yağı ve yumurtayı çırpıyoruz.
1 tane yufkayı yağladığımız tavaya kenarları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz. Üzerine diğer bir yufkanın yarısını kopararak atıyoruz ve sostan kaşık yardımıyla üzerine yayarak döküyoruz. Yufkanın diğer yarısını da kopararak atıyoruz ve tekrar sostan döküyoruz.
İç malzemeyi yufkanın üzerine yayıyoruz. 3. yufkayı da aynı şekilde 2. yufkaya yaptığımız işlemi yapıyoruz. Tabana serdiğimiz yufkanın kenarda kalan katlarını üzerine kapatıyoruz ve kalan sostan üzerine sürüyoruz. Kalan sosu böreğin altına da döktüm çatalla böreği kaldırarak. Tavayı ocağa koyuyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz. Çatalla kaldırarak kontrol edebilirsiniz. Bir tarafı pişince tabak veya kapak yardımıyla böreği ters çeviriyoruz. Kaydırarak tavaya geri koyuyoruz. Diğer tarafının da pişmesini bekliyoruz. Pişen böreğimizi servis tabağına alıp dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun…






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)