13 Nisan 2014

KAĞIT HELVALI PASTA

Tarif canım arkadaşım Ayşegüle ait. kendisi nereden aldı bilmiyorum onun içinde kaynak gösteremiyorum. balık menülerine çok yakışacak bir pasta bu. bir arkadaşıma geçmiş olsun ziyareti için götürdük bu pastayı yiyen herkes çok beğendi. hemen tükendiği içinde ertesi güne kalırsa nasıl olur bilemiyorum



3 tane kağıt helva
300 gr sade tahin helvası
50 gr tereyağ
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt

Tahin helvası bıçakla doğranır ve çatalla ezilir. Tavaya alınır. Yağ, şeker ve kakao üzerine eklenir ve kısık ateşte eritilir. Helva eriyince ocağın altı kapatılır ve süt yavaş yavaş yedirilir. Hiç bekletmeden 3′te 1′i servis tabağına konulan kağıt helvanın üzerine yayılır. 2. Kağıt helva konulur ve üzerine kalan sosun yarısı yayılır. Son kağıt helva koyulup kalan sos dökülür. Üzerine ceviz kırığı serpilip süslenir. sos bekledikçe koyulaşıyor onun için bekletmeden kağıt helvaların üzerine yaymak gerekiyor
Afiyet olsun





2 yorum:

  1. İkindi çayı ile iyi giderdi, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. evet ikindi çayıyla tükettik bizde, teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)