12 Mart 2014

COCOSTAR TADINDA KEK

hindistan cevizini, irmikli tatlıları ve özellikle cocostar çikolatayı seviyorsanız bu tarif tam size göre. biz bayılmıştık :) tek kusuru üzerindeki çikolatanın servis esnasında kırılması bir daha yaparsam çikolata sos kullanacağım. tercih size kalmış


Keki için
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1-1.5 su bardağı un(kıvama göre ayarlayın)
1 paket kabartma tozu

Beyaz kreması için
500 ml süt
6 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı hindistan cevizi
8 yemek kaşığı şeker

üzeri için
200 gr sütlü çikolata

Kek kısmı için yumurta ve şeker bir kaba alınır ve şeker eriyene dek mikserle çırpılır daha sonra sıvı yağ ve sütü eklenir un, kabartma tozu ve kakao, tarçın elenerek eklenir iyice çırpıldıktan sonra tepsiye düzgünce yayılır ve fırında 180 derecede pişirilir çıkınca soğuması için bir kenara alınır.

Kreması için süt şeker ve irmik ocağa alınır ve devamlı karıştırılarak pişirilir, bir taşım kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır ve hindistan cevizi eklenir. Kaşıkla yavaş yavaş karıştırılarak malzeme birbirine yedirilir daha sonra soğuyan kekin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde yayılır ve bir kenara alınır. Çikolata benmari usulu ya da mikrodalga fırında düşük derecede eritilir ve pastanın üzerine yayılır. Soğuyuncaya dek oda ısısında dinlendirilir ve buzdolabına alınır. (servis yaparken çikolatalarda kırılmalar oldu ama tadı çok güzeldi. çikolata sosla da deneyebilirsiniz.)
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)