11 Mayıs 2014

KREMALI MOZAİK PASTA

mozaik pastanın kendisi zaten beğenilen bir tatlıdır birde lezzetli bir kremayla birleşince tadından yenmez bir tatlı çıktı ortaya :) buyrun tarife



125 gr. tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
2 paket sade petibör bisküvi
2 yemek kaşığı kakao

kreması için
1,5 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı)
3 bardak süt
yarım kutu çiğ krema (100 ml.)


Derin bir tencerede tereyağı ve şekeri eritin. Sütü, kakaoyu ekleyip, karıştırın. Bisküvileri büyük parçalara bölün. Karışıma ekleyip, yavaşça karıştırın. Borcama veya pastayı yapacağınız tepsiye dökün ve üzerini düzeltin buzluğa koyup kreması oluncaya kadar bekletin.
Kreması için çiğ krema hariç tüm malzemeleri tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın son olarak kremayı muhallebiye ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Pastanın üzerine kremalı muhallebiyi dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın üzerini kakaoyla yada kırık fındıkla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)