3 adet yufka
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Galeta unu
Sıvı yağ ve suyu bir kapta karıştırıyoruz.Yufkanın birini düz bir zemine seriyoruz. Üzerine su ve yağ karışımından sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve 8 eşit parçaya bölüyoruz. Ucuna peynirli harçtan koyup sarıyoruz. Üçüncü yufkanın da yarısını yağlıyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp 4 parçaya ayırıyoruz. Daha fazla yufkayla yaparsanız ilk yufkadaki işleme devam ediyoruz.Yufkalar sarılıp bittikten sonra su-yağ karışımına yumurta kırıyoruz çırpıyoruz. Börekleri bu karışıma batırıyoruz, galeta ununa buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Çok pratik bir tarif, denemeli. Elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler, denerseniz memnun kalacağınıza inanıyorum, kolay gelsin
YanıtlaSil