300-400 gr.dana kuşbaşı
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 küçük soğan
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuşbaşı etlerinizi tavaya alarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etler suyunu çekince tereyağınızın yarısını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağınızı tavaya ekleyin iyice kavurun.
Kavrulan etlerinize ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin ve arada karıştırarak kavrulmasını sağlayın. Salçalarınızı ve baharatlarınızı 1 çay bardağı suyla karıştırarak etin üzerine ekleyin ve altını kısın. Ayrı bir yerde kalan yağı eritin, arpa şehriyeleri içine ekleyip rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.
Kavrulan şehriyelerinize 2-2,5 bardağa yakın su ilave edip pilav gibi pişirin.
Etleriniz iyice pişince ,etleri bir fırın kabının alın,üstüne pişirdiğiniz pilavı serin.Onun üstünede kaşar rendenizi serpin ve 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
Vaktim yoktu, kaşar peyniri kızarıncaya kadar bekleyemedim ama çok lezzetli bir yemekti.
Mine Hanım size ulaşabileceğim bi mail adresi vermeniz mümkün müdür acaba?
YanıtlaSilşule hanım anasayfamdaki mail adresimden ulaşabilirsiniz
YanıtlaSilbuarayada yazayım menekserengi@hotmail.com.tr