18 Aralık 2014

FIRINDA PATATESLİ KATMER BÖREK

uzun bir aradan sonra merhaba... blog işine girdim ama bir türlü fırsat bulup yazamıyorum tariflerim birikti iyice. düzenli tarif ekleyeceğim kararı verdim bakalım başarılı olabilecek miyim?



1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
75 gr tereyağı
aldığı kadar un

iç malzemesi için:
2 tane patates
Süt
Tuz
Pul biber
Dilerseniz kaşar peyniri


Patatesleri haşlıyoruz ve süt ekleyerek püre yapıyoruz. Hamura süreceğimiz için sürülebilir kıvamda olması lazım sütü kendiniz ayarlayın. Diğer tarafta hamurumuzu hazırlıyoruz. sıcak suya süt, sıvı yağ, şeker, maya ve tuzu karıştırıyoruz. yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz (ben fırında 50 derecede 10-15 dk bekletiyorum)
Mayalanan hamuru 10-15 bezeye ayırıyoruz unlayıp kenarda bekletiyoruz.
Katmer yapar gibi hamuru açıyoruz erittiğimiz tereyağını sürüyoruz üzerine patates püresini sürüyoruz ve rulo yapıyoruz ruloyu elimizde çekiştiriyoruz ve kendi etrafında doluyoruz.

Etrafına sardığımız hamuru elimizle bastırıyoruz ve beklemeye alıyoruz. Hamurun yarısını yapınca buzdolabına kaldırıyoruz Diğer yarısını yapıncaya kadar dolapta yağın donmasını sağlıyoruz.( ilk kısmı yaparken de 2. yarıyı dolapta bekletiyoruz.) bezeler bitince dolaptaki hamuru çıkarıyoruz ve dikkatlice açıyoruz resimde görüldüğü kadar. Fırın tepsisine sıralıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca böreğimiz hazır. Afiyet olsun.






2 yorum:

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)