13 Ekim 2014

KURU BİBER SARMASI

kuru biberle yapılan sarmayı, dolmayı çok severim kısırın yanında hiç denediniz mi? çok güzel oluyor sarma yaptığınızda kuru biberle de deneyin kesinlikle beğeneceksiniz.




Yetecek kadar kuru biber
2 su bardağı pirinç(bulgurla yarı yarıya yapılabilir)
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
5-6 dal maydanoz

Tencereye yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharatları da ekleyin. Yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Doğradığınız maydanozu ve tuzu da da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Kuru biberleri yıkayın ve kaynamış suda 5 dk haşlayın çok haşlanmasın erimemesi lazım. daha sonra biberlerin bir tarafını elinizle yırtın yada bıçakla kesin. Biberi açın ve bir tarafına iç malzemesi koyarak sigara böreği gibi sarın Sardığınız sarmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu kontrol ederek pişirin. asma yaprağıyla sarma yaparsanız aralarına kuru biber sarmaları da karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)