Hamuru için;
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Aldığı kadar un ( 2 su bardağı kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti yapıyoruz şeker ve suyu tencereye alıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra limon suyu ekliyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Un haricindeki hamur için gerekli malzemeleri bir kaba alıyoruz ve elimizle karıştırmaya başlıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Küçük parçalar alıp şekil veriyoruz. Üzerini dikkatlice çatalla çiziyoruz. Yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlıyı fırından çıkarınca şerbeti kaşıkla döküyoruz. (Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak ) ara ara alt üst yaparak şerbetini çekmesini bekliyoruz. 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz. sizde kıvam, toparlanma sorunu yaşarsanız bikaç kaşık yoğurt veya 1 yumurta beyazı ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun
(20 adet çıktı daha fazla olmasını istiyorsanız tarif malzemelerini arttırın)
canım ya ellerine sağlık tatlı çok leziz görünüyor. şekerpareyide severim yani :) deneyeceğim bugün.
YanıtlaSilnasıl oldu denediniz mi?
YanıtlaSilDenedim çok güzel oldu. Hiç dağılmıyor aksine çok kolay yapıştı birbirine. Belki de pudra şekeri yerine toz şeker kullandıkları için dağılmıştır daha kalın taneli diye :-\
YanıtlaSil