3 adet yumurta
7 kaşık şeker
7 kaşık un
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
Sosu için;
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
5 kaşık şeker
Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
Portakal suyunu, kabuğunun rendesini unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Eğer portakal büyük ya da küçük gelirse un miktarınız azaltıp arttırabilirsiniz. Normal kek hamuru kıvamında oluyor.
Kek hamurunu yağlanmış tepsiye yayıyoruz ve 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta portakal suyunu tencereye alıyoruz şekeri ve kabuğun rendesini de alıp kaynatıyoruz 2-3 dk kaynaması yeterli.
İlk sıcağı geçen kekin üzerine ılıyan sosu döküyoruz, dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Not: portakallar küçükse hamuruna ve sosuna ayrı ayrı 1,5 portakal suyu kullanabilirsiniz
ve kekimizin sosla buluşması
Mine Hanım Merhaba
YanıtlaSilNefis yemek tariflerinde beraberiz, burda da gördüğüme çok sevindim.TARİFLERİNİZ ÇOK GÜZEL...))
Selam.Portakal soslu nede güzel bir kek olmuştur eminim.elinize saglık..
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilEtkinligime katildiginiz icin cok tesekkurler sevgiler www.filizza.blogspot.com ve cok yakinda www.filizza.com
YanıtlaSilGünaydın Canım, Blogları canlandırmak adına 31 Aralık 2015 tarihine kadar Bloglara yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı .Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Takibimdesiniz sevgiler.
YanıtlaSilKezban hanım çok teşekkür ederim sizinde tarifleriniz çok güzel, çok sağolun
YanıtlaSilHülya hanım çok teşekkür ederim deneyenler ve lezzetine bakanlar çok beğendi, çon sağolun sevgiler
YanıtlaSilFiliz hanım ben teşekkür ederim böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için, sevgiler
YanıtlaSilEvatolyesi teşekkür ederim
YanıtlaSilGüloanne etkinlik hakkında bilgim var bende katılıyorum, çok sağolun