9 adet baklava yufkası
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
pulbiber, kimyon, karabiber, tuz
1 küçük kase sıvı yağ
Dilerseniz maydanoz.
Öncelikle iç malzememizi hazırlayalım
Yeşil mercimeği haşlıyoruz.
Tavaya soğanı küçük küçük doğruyoruz ve az yağda kavuruyoruz. kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanan mercimekleri ekliyoruz. Baharatları da ekliyoruz, dilerseniz maydanozda doğrayabilirsiniz. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Baklava yufkasını 3 kat halinde saracağız. Kurumaması için sofra bezi gibi bir şeye sarın tek tek çıkarın ve yağlayın 3 kat olunca bir kenarına mercimekli harcı yayın ve rulo yapın. Çok bastırmadan keskin bir bıçakla kesin üzerine çörek otu veya susam serpin
180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
kesinlikle denenmeye deger bir tarif olmuş.ellerine saglık.
YanıtlaSilteşekkür ederim umarım denersiniz memnun kalacağınıza inanıyorum
YanıtlaSil