30 Ekim 2014

BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Klasik pilavlardan sıkılanlara güzel bir alternatif. bezelyeyi önceden haşlamadan yaptım taze ve minicik olduğu için çok güzel pişti eğer haşlanmasından şüphe ederseniz bir taşım kaynatabilirsiniz





1 çay bardağı bezelye
2 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
2,5 – 3 su bardağı kaynamış su
tuz


Tereyağını pilav yapacağımız tencereye alıyoruz ve bezelyeleri birkaç kere karıştırıp kavuruyoruz. Hemen üzerine iyice yıkadığımız pirinçleri atıyoruz. Tuzunu hemen atarsak lapa olmaz tuzunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Pirinçler tane tane olunca kaynar suyumuzu ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını en düşüğe ayarlıyoruz ve yavaş yavaş pişmesini sağlıyoruz. Suyunu çekince tencerenin üzerine kağıt havlu sererek üzerine de kapağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Normalde pilav 1’e 2 oranında olur ama bezelyeler çiğden olduğu için bir miktar suyuda ona ayırmamız gerekiyor. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)