14 Eylül 2014

KAĞITTA BÜTÜN TAVUK

çok pratik bir bütün tavuk tarifim var. sadece soslayıp kağıda sarıyoruz ve nar gibi kızarmış bir tavuk elde ediyoruz. telefonla çektiğim için fotoğraf çok iyi olmadı ama inanılmaz güzel kızarmıştı :)





1 bütün tavuk

Sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber, kekik, karabiber, tuz


Tavuğu iyice yıkıyoruz ve bıçakla delikler açıyoruz. Bir kasede sos malzemelerini karıştırıyoruz ve tavuğun her yerine sürüyoruz. İçine, derinin altına ve dış yüzüne iyice sürüyoruz. Kağıda sarıp fırın tepsisine koyuyoruz ve 200 derecede pişiriyoruz. 1 saat sonra kağıdı kesebilirsiniz eğer daha pişmemişse 10-15 dakika açık olarak pişirebilirsiniz. Tavuğunuz büyük olursa daha uzun sürede pişecektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)