10 Haziran 2014

UNLU SİRKELİ BÖREK

elde açma tadında kıyır kıyır bir tarifim var. undan dolayı elde açılmış gibi bir lezzeti var sirkede kıyır kıyır bir tat bırakıyor insanın ağzında. beğeneceğinize inanıyorum





6 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
peynirli harç için peynir+maydanoz

üzeri için:
yumurta sarısı


Sıvıyağa unu ve sirkeyi karıştırıyoruz
Yufkanın birini tezgaha seriyoruz ve yağlı karışımdan fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz 2. yufkayı tezgahtaki yufkanın üzerine seriyoruz ve ona da yağlı karışımdan sürüyoruz. yufkayı 12 parçaya bölüyoruz ve uzun tarafına iç harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız fırın tepsisine börekleri sıralıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çıtır çıtır börekleriniz servise hazır.


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)