2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğutulmuş demli çay
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Fındık kırığı
Üzerini süslemek için;
Hindistan cevizi
Sıvı yağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt, çay ve kakao eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Kalan karışıma yumurtalar teker teker eklenir ve çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Son olarak iri fındık kırığı eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış borcama veya herhangi bir tepsiye yayılır. 180 derecede pişirilir. İlk 20 dakika kapağını açmayalım. Daha sonrada kürdan testiyle kontrol edelim, eğer pişmişse fırından çıkaralım. 5 dakika kadar bekleyelim. Sıcağı çıkan kekin üzerinde çatal ile delikler açalım ve ayırdığımız sosu dökelim. Eğer kekiniz fazla ıslak olsun isterseniz dilerseniz ayırdığınız sosa süt ve kakao ekleyip iyice karıştırarak dökebilirsiniz. Kapağı açık bir şekilde fırına koyalım. Sosunu çekince hindistan ceviziyle süsleyelim. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
aldım takibe
YanıtlaSil