16 Şubat 2015

FIRINDA SEBZE DİLİMLERİ

Bizim evde sebzeyi sadece ben yiyorum özellikle pırasa, karnıbahar, brokoli ve lahana sadece benim boğazımdan geçiyor. Eşim ve kızım yemiyor diye bende mi vazgeçeyim tabiki hayır. Bende kendime bu nefis sebze dilimlerinden yaptım evde ne varsa kullandım ertesi gün börek gibi olmuştu ve inanılmaz lezzetliydi. Hiç mi hatırım yok dediysem de eşime yediremedim ama okadar çok şey kaybetti ki haberi yok :)





1 tane pırasa
1 kök ıspanak
1 tane havuç
1 tane patates
1 tane kapya biber
1 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz pul biber

Üzerine;
Kaşar peyniri rendesi

Havucu ve patatesi rendeliyoruz ıspanağı doğruyoruz yıkayıp süzgeçte süzüyoruz ve suyunu sıkıyoruz. Pırasayı ve kırmızı biberi doğruyoruz sebzelerin hepsini bir kaba alıyoruz kaşar peyniri hariç malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz küçük bir tepsiye yayıyoruz kaşıkla düzeltiyoruz fırına veriyoruz 200 derecede pişiriyoruz kızarmaya başlayınca kaşar peyniri rendesini serpiyoruz o da kızarınca yemeğimiz hazır afiyet olsun.








11 yorum:

  1. Çok hoş bir yemek olmuş, ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sebzeyi çok sevdiğimden değil de sağlık için yiyorum ama bu gerçekten lezzetliydi

      Sil
  2. hımmm çok güzel gözüküyor...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. http://birguzellikhikayesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Hem renkli hem de sağlıklı sevdim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemenizi tavsiye ederim ayrıca lezzetliydi de

      Sil
  5. Müthiş bir fikir ve süper bir tarif. Teşekkürler. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)