9 Mayıs 2014

GALETA UNLU ÇITIR BÖREK

galeta unlu çıtır çıtır bir börek tarifimiz var.  akşam çayın yanına yapabilirsiniz :)


3 adet yufka
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Galeta unu

Sıvı yağ ve suyu bir kapta karıştırıyoruz.Yufkanın birini düz bir zemine seriyoruz. Üzerine su ve yağ karışımından sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve 8 eşit parçaya bölüyoruz. Ucuna peynirli harçtan koyup sarıyoruz. Üçüncü yufkanın da yarısını yağlıyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp 4 parçaya ayırıyoruz. Daha fazla yufkayla yaparsanız ilk yufkadaki işleme devam ediyoruz.Yufkalar sarılıp bittikten sonra su-yağ karışımına yumurta kırıyoruz çırpıyoruz. Börekleri bu karışıma batırıyoruz, galeta ununa buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Çok pratik bir tarif, denemeli. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler, denerseniz memnun kalacağınıza inanıyorum, kolay gelsin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)