1 kg salçalık kırmızı biber
1 kg domates
küçük bir baş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı sirke
tuz
biraz kekik
biber acı değilse acı toz biber
Kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra robottan çekilir. Tencereye konur kaynatmaya başlanır.
Sarımsak ve domateslerde yıkanıp robotta çekildikten sonra süzgece konup fazla suyu süzülür,biberlere eklenir. iyice suyunu çekene kadar kaynatılır.
yağ ve sirke eklenip bir süre daha kaynatılır.
Tuz , kekik ve acı toz biber eklenip sıcak sıcak kavanozlara doldurulup kapakları sıkıca kapattıktan sonra ters çevrilip soğuyuncaya kadar bekletilir. (dilerseniz maydanozda ilave edebilirsiniz.)
afiyetle yiyin inşallah.
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER :)
YanıtlaSil