7 Temmuz 2014

KÖZLENMİŞ SEBZELERLE EZME


3 tane patlıcan
1 tane kırmızı biber
3 tane biber
1-2 tane domates
3 diş sarımsak
maydanoz
zeytinyağı , tuz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


cahidejibeğin sayfasından alıp denediğim bir tariftir. Ortalama malzemeleri yazdım benim biberlerim ve domateslerim küçük olduğu için kendi kullandığım sayıyı belirtmedim 2. fotoğrafta kullandığım malzemeler mevcuttur.

Folyo serdiğimiz fırın ızgarasına patlıcanları, biberleri ve domatesleri koyuyoruz. Fırında ızgara konumunda közlüyoruz yada farklı bir şekilde közleyebilirsiniz. Üzeri kızarmaya başlayınca özellikle patlıcanların diğer tarafını çeviriyoruz. Bıçakla yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol edebilirsiniz. Yumuşamışlarsa pişmiş demektir.
közlenen malzememiz soğuyunca kabuklarını soyuyoruz. Maydanoz, sarımsak ve soğanı da ilave ederek rondodan geçiriyoruz. Karıştırma yapacağımız büyüklükte bir kaba alıyoruz. Baharatları, zeytinyağını, salçasını ve tuzunu ilave ederek karıştırıyoruz. Servis tabağına alarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)