Eski tariflerimden biri ama kesinlikle tavsiye edebileceğim bir lezzet. 2 sene önce yılbaşında yapmıştık afiyetle yedik :)
300 gr et
1 yemek kaşığı salça
baharat
3-4 tane patates
Süt ( patatesin kıvamına göre ayarlayın)
Kaşar peyniri
Tereyağı
Eti suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz sonra 1 çay bardağı suda salçayı eritip ete döküyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Suyu tam olarak çekmesin ki fırında da pişecek çünkü. Baharatları ekleyerek borcama etleri yayıyoruz. Patatesleri haşlıyoruz ve süt, kaşar peyniri ve tereyağıyla karıştırıp püre yapıyoruz. Etlerin üzerine bu püreyi seriyoruz. En üstede ince kesilmiş kaşar peynirleri yerleştiriyoruz ve fırına veriyoruz. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz tamam
afiyet olsun… (küçük yuvarlak borcama yaptım)
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilNe zamandir denemek istiyordum bugun yaptim cok guzel oldu tesekkurler canim emegine sağlık
YanıtlaSilafiyet olsun hafizecim beğenmenize çok sevindim seninde ellerine sağlık
YanıtlaSil