misss gibi hindistan ceviziyle birlikte kayısı reçelinin uyumu çok hoşuma gitmişti. dilediğiniz reçel türünü kullanabilirsiniz.
Hamuru için:
Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
1 adet yumurta ( sarısı içine beyazı dışına)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Yumurta beyazı
Marmelat veya reçel
Hamur malzemelerini derince bir kapta yoğuruyoruz. Yuvarladığımız hamurların ortasını oyuyoruz ( ben resimdeki gibi kapak yardımıyla açtım oyukları) Önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine bulayıp 175 derecede pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra ortalarına marmelat veya reçel döküyoruz.. Pişerken ortalarındaki oyuklar şişip kapanabiliyor ara ara açıp çay kaşığıyla bastırın. Afiyet olsun…
Çok yaratıcı...
YanıtlaSilteşekkürler :)
YanıtlaSil