3 tane kağıt helva
300 gr sade tahin helvası
50 gr tereyağ
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
Tahin helvası bıçakla doğranır ve çatalla ezilir. Tavaya alınır. Yağ, şeker ve kakao üzerine eklenir ve kısık ateşte eritilir. Helva eriyince ocağın altı kapatılır ve süt yavaş yavaş yedirilir. Hiç bekletmeden 3′te 1′i servis tabağına konulan kağıt helvanın üzerine yayılır. 2. Kağıt helva konulur ve üzerine kalan sosun yarısı yayılır. Son kağıt helva koyulup kalan sos dökülür. Üzerine ceviz kırığı serpilip süslenir. sos bekledikçe koyulaşıyor onun için bekletmeden kağıt helvaların üzerine yaymak gerekiyor
Afiyet olsun
İkindi çayı ile iyi giderdi, elinize sağlık.
YanıtlaSilevet ikindi çayıyla tükettik bizde, teşekkür ederim
YanıtlaSil