24 Nisan 2014

ETLİ PİLAV




250 gr dana/kuzu eti
1 soğan
3 çay bardağı pirinç
Et bulyon veya 1 çay bardağı et suyu
Pulbiber, kimyon
2 yemek kaşığı tereyağı

Tereyağının bir kısmıyla soğanları kavuruyoruz. Etleride sotelik doğrayarak soğanlara ilave ediyoruz. etler suyunu salıp çektikten sonra baharatlarını ekleyip bir kez daha karıştırıyoruz, 1 çay bardağı su ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz. ayrı bir yerde pirinçleri tereyağında kavuruyoruz. (kavurmadan etlerin üzerine de ekleyebilirsiniz, eğer öyle yapacaksanız, suyu ete ekleyin kaynamaya başlayınca üzerine pirinçleri ekleyin) kavrulmuş pirinçleri etin üzerine ekliyoruz ve 2,5 su bardağı suyu ve etsuyunu da ekliyoruz, ocağın altını kısıp pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)