1 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kaynar su + tavuk ya da et suyu
Arpa şehriyelerin yarısı yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.
Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su, tavuk suyu ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
1/2 çay bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥
Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)