yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı maya
1silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
iç malzemesi için
300 gr orta yağlı kıyma
2 adet büyük soğan
2 tane biber
1 tane domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
kimyon, karabiber,
maydanoz
yarım çay bardağı sıvıyağ
Sütü ve suyun yarısını kaba alıyoruz üzerine şekeri ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz tuz ve unu yavaş yavaş ilave ediyoruz elimizi ıslayarak yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz.
Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz
iç malzemesini hazırlamaya geçiyoruz. Sebzeleri rondoya alıyoruz ve çekiyoruz kıymayla karıştırıyoruz baharatlarını salçayı ve sıvı yağı ekliyoruz kıymanız yağlıysa sıvı yağı azaltabilirsiniz
Fırını 250 dereceye ısıtıyoruz
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz 14-16 adet beze çıkacaktır.
Pasta tabağı büyüklüğünde ince açıyoruz unlanmış fırın tepsisinin iki köşesine koyuyoruz. üzerine 1 yemek kaşığı kadar iç harç koyup yayıyoruz ısınan fırında orta rafına koyuyoruz dikkatli olalım 2-3 dkda pişecektir. Diğer bezelerede aynı işlemi yapalım fırından çıkan lahmacunları üstüste koyalım üzerine peçete kapatalım kurumasın bezde örtebilirsiniz.
Yanında maydanoz ve ayranla servis yapalım.
Dikkat edeceğimiz noktalar: unlu zeminde açıyoruz fakat fazla ununu silkeleyip üzerine harç sürüyoruz. Fırına gelecek kısım hafif unlu kalabilir.
Fırın tepsisini yağlamıyoruz sadece un serpiyoruz. İlk seferden sonra unlamanıza gerek yok.
Fırında fazla tutmuyoruz kızarmaya başlayınca alıyoruz kurutmuyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz bir süre sonra sıcağıyla yumuşayacaktır. Hamur malzemesinde sütü çıkarabilirsiniz tek kural ısınmış fırına sürülmesi ve 2-3 dkda pişmesi. Lahmacun içinide kendi tarifinizle yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥
Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)