30 Aralık 2014

KESTANELİ PİLAV

yılbaşı sofralarını süsleyeceğine inandığım bir tarif kestaneli pilav. aynı tarifle tavuk dolması da yapabilirsiniz başka bir ana yemeğin yanını da süsleyebilirsiniz.
biz çok sevdik bu pilavı





3 çay bardağı pirinç
Yarım soğan
15 tane kestane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
7 çay bardağı kaynar su


Kestaneyi çiziyoruz ve tavaya alıyoruz, yarım çay bardağı su ilave edip kapağını kapatıyoruz. 2 tarafı da kızarınca ocaktan alıyoruz ve sıcakken dağıtmadan kabuğunu soyuyoruz. ( boydan boya 2 tarafını da çizerseniz kolay soyuluyor) Kestaneleri çok az sıvı yağda kızartıyoruz ,kağıt havluya alıp yağını süzüyoruz. Diğer tarafta kuş üzümünü bir kaseye alıyoruz üzerine su ekliyoruz ve bekletiyoruz. Ayrı bir tencereye sıvı yağ alıp yemeklik doğradığımız soğanı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. İyice yıkadığımız pirinci, tuzu ve kuş üzümünü ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tane tane olunca küp şekeri, limon suyunu ve karabiberi ekliyoruz son kez karıştırıp suyunu ve kestaneyi ilave ediyoruz. Eklediğimiz suyun yarısını et suyu kullandım. Kısık ateşte pişiriyoruz. Pilav suyunu çekince ocağı kapatıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Kestaneli pilav? İlk kez duydum. Hiç bir lezzet de canlanmıyor kafamda. :) Kestane iyidir. Pilav da iyidir. O halde kestaneli pilav çok iyidir diyebilir miyiz? :P :)

    YanıtlaSil
  2. :) evet güzel bir bakış açısı aynen öyle diyebiliriz biz çok sevdik damak tadınıza uyarsa beğeneceğinize inanıyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için gerçekten önemli....♥

Cevapları takip etmek için, yorumunuzu yaptıktan sonra lütfen beni bilgilendir kutucuğunu da işaretlemeyi unutmayın :)
sevgilerimi sunuyorum, takipte kalın :)